SVANTE SJÖBLOM – TELLING LIES

Artiest info
Website
facebook
Label: Rootsy
Distr.: V2 Benelux

De 39-jarige Svante Sjöblom is een Scandinavische singer-songwriter uit Malmö, Zweden die al vaker omschreven werd als een veteraan uit de bluesscène in zijn thuisland. Rootsmuziek is in zijn carrière altijd zijn geprefereerde stijl geweest en dat was dan ook het genre dat hij bracht op zijn vorige twee studioalbums “I Guess My Troubles Just Begun” uit 2008 en “Before It Breaks” dat vorig jaar in februari op de markt is verschenen, 14 jaar na zijn officiële debuutplaat.

De vrees bestond dan ook dat we weer een heel lange periode zouden moeten wachten op een derde plaat van Svante Sjöblom, maar niets is minder waar want ziehier al album nummer drie “Telling Lies” met tien door deze artiest geschreven nieuwe nummers. Twee songs werden eerder al als singles uit deze nieuwe plaat de wereld in gestuurd: eerst was er de op de eerste video te horen pianoballad “It Hurts” die in juni uitkwam en in augustus volgde dan het melancholische nummer “First & Last” dat u op de tweede video kunt beluisteren.

Met het enkel door akoestische gitaar begeleide nummer “I Hope There’s A Way” wordt er heel rustig afgetrapt op “Telling Lies” maar op de tweede track “I’ll Be There” is er al wat meer instrumentatie te horen. Co-producer van deze plaat is net als bij “Before It Breaks” opnieuw Magnus Nörrenberg die ook backing vocals en pianowerk aflevert op enkele tracks. Andere bijdragen zijn er van Micke Björk op basgitaar, Marcel Strub op drums en blazerswerk van Ola Åkerman op trombone, Hannes Bennich op saxofoon en Bebe Risenfors die allerlei blaasinstrumenten en omnichord bespeelt op twee nummers.

Relaxerende muziek krijgen we aangeboden in de songs “One More Time”, het door Svante Sjöblom op banjo begeleide “Riding High”, de titeltrack “Telling Lies” en de slotsong “Let You Go”. In het nummer “Back To Blue” grijpt hij nog eens terug naar de bluesmuziek uit zijn beginperiode. Onze favoriete song uit deze plaat is echter het schitterende “Down By The River” dat klinkt als een klassieke door blazers gedomineerde sixties-soulballad van Otis Redding of Wilson Pickett. Onze conclusie: het intimistische album “Telling Lies “ is alweer heel knap werk van deze Zweedse blues-, soul- en folktroubadour.

(valsam)

CD-RELEASE: 8 december 2023